Εστιατόριο Μαγειροτεχνείο Παράγκα, Απόλλωνα, Ρόδος

Στο χωριό του Ήλιου και της παράδοσης τα Απόλλωνα… στο κέντρο της Ρόδου… μια αριστοτεχνικά φτιαγμένη «Παράγκα» γίνεται σημείο συνάντησης για όλους τους καλοφαγάδες του νησιού, ντόπιους και επισκέπτε !

Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα

Το Ελληνικό Μαγειροτεχνείο «Παράγκα», βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Απόλλωνα στο σημείο εκείνο όπου κατά το παρελθόν σταγαζόταν η λέσχη των Ιταλών αξιωματικών. Σήμερα, οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά, ως άλλοι φρουροί της παράδοσης προσφέρουμε σε κάθε επισκέπτη τις αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κουζίνας.

Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα

Η γη των Απολλώνων μας χαρίζει την πρώτη ύλη. Εμείς, με περισσή φροντίδα δημιουργούμε γεύσεις ξεχωριστές, που θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που ο ξυλόφουρνος της μαμάς γέμιζε με αρώματα τη γειτονιά.

Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα
Εστιατόριο Παράγκα

Σας καλωσορίζουμε με ζεστή τραχανόσουπα και το τραπέζι στρώνεται με μια ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, τοποθετημένα επάνω σε γλυφόνι, ασκινό, κλαδιά μυρτιάς και αλεσφακιά, που προσδίδουν το ιδιαίτερο άρωμά τους στο χωριάτικο ψωμί. Χόρτα εποχής και βότανα με ανθό αλατιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία, μελιτζανομπουρεκάκια, πιταρούδια, γιαπράκια και ένα λαχταριστό ανθότυρο τυλιγμένο σε χωριάτικο φύλλο και σερβιρισμένο με γλυκό κρασοστάφυλο κάνουν την εμφάνισή τους και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η σάλα ευωδιάζει Ελλάδα, με τον επισκέπτη να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα.

Καπαμάς με πλούσια γέμιση, κατσικάκι με φασόλια ή ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα, καραβόλοι γιαχνί, ντόπια κρέατα και άλλες γεύσεις βασισμένες σε αυθεντικές ροδίτικες συνταγές που συνδυάζονται άψογα με οίνους από τα αμπέλια της Ρόδου.

Το γλυκό του κουταλιού, νεράτζι ή σταφύλι, έρχεται εξ’ ουρανού, μέσα σε κλειστά φαναράκια που κρέμονται στην οροφή και προσγειώνονται περίτεχνα στο τραπέζι σας για να συμβάλλουν στις γλυκιές θύμισες της επίσκεψής σας.

Ο φιλόξενος χώρος της «Παράγκας» φτιαγμένος από πέτρα και ξύλο, διακοσμημένος με ζωγραφιστά πιάτα και πινελιές από τη ροδίτικη λαογραφία, δένει άψογα με το υπέροχο φυσικό τοπίο του χωριού και καλεί τον επισκέπτη να γευτεί συνταγές βγαλμένες από την ψυχή...

Η «Παράγκα» μας είναι περήφανο μέλος της Κουζίνας του Αιγαίου ! Ελληνικό Εστιατόριο Μαγειροτεχνείο «Παράγκα»... Ανακαλύψτε το !