Εστιατόριο Μαγειροτεχνείο Παράγκα, Απόλλωνα, Ρόδος

Το χωριό Απόλλωνα της Ρόδου βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του λόφου του Προφήτη Ηλία, μόλις 50χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού την ομώνυμη Ρόδο και πολύ κοντά στο ψηλότερο όρος του νησιού τον Αττάβυρο ! Μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή περιστοιχισμένη από άγρια πεύκα, κυπαρίσσια και τους τοπικούς ελαιώνες που δίνουν κάθε χρόνο εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, ξεπροβάλλουν τα Απόλλωνα με έκταση περί τα 71 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υψόμετρο στα 330 μέτρα και συνολικό πληθυσμό 1005 κατοίκων. Σύμφωνα με την επικρατέστερη ερμηνεία το όνομα του χωριού φαίνεται να προέρχεται από τον αρχαίο θεό των Ελλήνων, Απόλλωνα.

Διοικητικά το χωριό ανήκει στην δημοτική ενότητα Καμείρρου του ενιαίου Δήμου Ρόδου. Στο χωριό σώζονται ακόμα ορισμένα πανέμορφα παραδοσιακά ροδίτικα σπίτια σε άριστη κατάσταση ενώ εκτός από την πανέμορφη φύση ο επισκέπτης μπορεί να δεί την εκκλησία του χωριού, να επισκεφθεί το λαογραφικό μουσείο, τον παραδοσιακό νερόμυλο καθώς και διάφορους αρχαίους ναούς και ναϋδρια. Οι κάτοικοι των Απολλώνων ασχολούνται κυρίως με την με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία. Στο χωριό δραστηριοποιούνται διάφοροι τοπικοί σύλλογοι που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προβολή του χωριού καθώς και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Απολλώνων με την πλούσια δράση τους.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα Απόλλωνα και να δοκιμάσετε αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κουζίνας σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου το Εστιατόριο - Μαγειροτεχνείο «Παράγκα» που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του χωριού !